Tai Chi in Wijkcentrum De Mortel

Tai Chi in de Mortel

Tai Chi is een oude Chinese bewegingskunst. We oefenen in een beweeggroep van de Reumavereniging Regio Eindhoven.
SeniorenBelang Woensel heeft de activiteit overgenomen. Tai Chi is een aanvulling op het activiteiten aanbod van SBW.

Een Koreaanse studie uit 2003 heeft bewezen dat het Tai Chi voor Reuma en Artrose-programma effectief en veilig is in de aanpak van reuma en artrose. Een andere studie toont merkbare verbeteringen door het regelmatig uitvoeren van het Tai Chi voor Reuma en Artrose-programma bij mensen met knie- en heupartrose.

Ondanks alle beperkingen die we bij reuma tegen kunnen komen, is Tai Chi uitermate geschikt om te beoefenen. Het zijn ronde, zachte bewegingen. We hoeven niet door grenzen heen. Kracht en flexibiliteit nemen toe terwijl spanningen verdwijnen. Dit kan pijnklachten in de spieren en gewrichten verminderen Ook heel geschikt voor mensen met andere lichamelijke beperkingen..

“Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”, zegt de leraar.

We oefenen op een stoel, staand en lopend. Er wordt gekeken naar ieders mogelijkheden. De aandacht wordt van pijnlijke zones gehaald, waardoor je beter in je lichaam komt te zitten. We doen ook ontspanningsoefeningen en meditatie, om het hoofd leeg te maken.

Onze oefendag is op woensdag van 11.00 tot 12.30 uur in Wijkcentrum De Mortel

Savoiepad 14, Eindhoven.

 

U kunt vrijblijvend een proefles volgen, om te zien of het iets voor u is.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Iets voor u bel dan naar Tineke den Hoed, 040-2424208.