Zin in een praatje?

Beste leden,

In het vorige programmaboekje had ik een oproep gedaan om te reageren als wij iets voor u konden betekenen. Er kwam een reactie binnen van een lid en die vertelde mij dat enige tijd geleden zijn vrouw was overleden. Ondanks dat hij midden in het leven staat, best wel veel te doen had en in nog een goede gezondheid verkeerd, had hij momenten op de dag dat hij graag een praatje met iemand wil maken. Een praatje om zomaar aan iemand te vertellen hoe de dag was gegaan of wat hij nog voor plannen had. Een praatje om iemand uit te nodigen voor een bakje koffie en misschien zelfs wel om samen activiteiten te bezoeken. Kortom contact maken met iemand die daar ook behoefte aan heeft.

Maar hoe krijg je contact. Er staat op niemands voorhoofd ”ik heb zin in een praatje “. Gaandeweg het gesprek kwamen we op het idee om dat aan anderen te tonen, als je er behoefte aan hebt. We hebben de mogelijkheid van het kenbaar maken besproken, en kwamen tot het idee om het zichtbaar te maken via een speldje (heet tegenwoordig pins) of met een button.

Wat vindt u:

Wij willen graag uw mening weten.

Wij van SeniorenBelang willen graag dat senioren een gezonde en gezellige tijd mogen beleven. Daarom willen wij dit initiatief graag in gang zetten, maar uw mening telt. Als er voldoende animo is om dit project te starten dan staan wij als seniorenorganisatie achter dit project. Onze directe vraag is dan ook, draagt u het speldje of button als u behoefte heeft om een praatje aan te gaan? GEEF UW MENING. Uw gegevens worden niet verder bekend gemaakt.

Uw reactie kunt u kwijt op sbw.activiteiten@gmail.com vermeld uw naam, lidnummer en zet in het onderwerp” praatje maken” U mag ook een briefje schrijven en gefrankeerd op de post doen naar SBW redactie Gen van Heutszlaan 14 5623 JA Eindhoven.
Liever niet bellen.