Korting bij zorgverzekeringen

Korting bij zorgverzekeringen

Via collectief KBO-Brabant bij VGZ, CZ en Zilveren Kruis/Aon

Drie zorgverzekeraars bieden u als lid van KBO-Brabant collectiviteitsvoordelen op uw zorgverzekering: VGZ, CZ en Zilveren Kruis/Aon. Premiekorting geven op de basisverzekering mag wettelijk per 2023 niet meer, maar op de aanvullende verzekering nog wel. Daarnaast krijgt u bij een aanvullende zorgverzekering van VGZ en de aanvullende zorgverzekering CZ Leden uw contributie voor KBO-Brabant tot maximaal 25 euro per jaar vergoed. Hieronder zetten we per verzekeraar de korting en voordelen per 1 januari 2023 op een rij.

VGZ

Korting
Bij VGZ krijgt u 15 procent korting op uw aanvullende verzekering als u kiest voor VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter en VGZ Zorgt Best via het collectief van KBO-Brabant. Welke vergoedingen onder deze verschillende verzekeringen vallen, kunt u bekijken op www.vgz.nl/kbo-brabant
Daarnaast krijgt u via KBO-Brabant 5 procent korting op een Tandverzekering van VGZ.

Bent u al bij VGZ verzekerd, maar nog niet via het collectief van KBO-Brabant of via een collectief van een andere organisatie? Via MijnVGZ of de VGZ-app kunt u uw polis omzetten naar de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Gebruik daarvoor het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant voor VGZ: 87718266. U kunt ook bellen naar (088) 131 12 34.
Op www.vgz.nl/kbo-brabant vindt u meer uitleg en een instructiefilmpje.

Contributie KBO-Brabant retour
Als u kiest voor de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter of VGZ Zorgt Best via het collectief van KBO-Brabant, dan krijgt u per jaar tot maximaal 25 euro retour van uw lidmaatschapsgeld voor KBO-Brabant. U kunt uw betalings- en lidmaatschapsbewijs aanvragen door het invullen van een formulier op www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel Dit bewijs kunt u indienen bij VGZ, op dezelfde manier als gewoonlijk uw facturen voor zorgkosten.

Zijn u en uw partner beiden lid van KBO-Brabant? Dien het lidmaatschapsbewijs dan voor beiden apart in.

CZ

Korting
Bij CZ krijgt u 10 procent korting op uw aanvullende verzekering als u kiest voor de aanvullende verzekering CZ Leden. Kiest u een andere aanvullende verzekering van CZ, dan krijgt u deze korting niet; wel zijn er andere voordelen. Welke vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen van CZ vallen, kunt u bekijken op www.cz.nl/kbo-brabant

Bent u al bij CZ verzekerd, maar nog niet via het collectief van KBO-Brabant of via een collectief van een andere organisatie? Via MijnCZ kunt u uw polis omzetten naar de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Gebruik daarvoor het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant voor CZ: 14103648. U kunt ook bellen naar (088) 555 77 77.

Als u nu via uw KBO-Afdeling of KBO-Kring collectief verzekerd bent bij CZ, dan wordt uw polis per 1 januari 2023 automatisch omgezet naar het collectief van KBO-Brabant.

Contributie KBO-Brabant retour
Als u kiest voor de aanvullende verzekering CZ Leden via het collectief van KBO-Brabant, dan krijgt u tot 25 euro retour voor uw lidmaatschap van KBO-Brabant. U kunt uw betalings- en lidmaatschapsbewijs 2023 aanvragen door het invullen van een formulier op www.kbo-brabant.nl/onsvoordeel Dit bewijs kunt u indienen bij CZ, op dezelfde manier als gewoonlijk uw facturen voor zorgkosten. Kiest u een andere aanvullende verzekering van CZ, dan geldt deze contributieteruggave niet.

Zijn u en uw partner beiden lid van KBO-Brabant? Dien het lidmaatschapsbewijs dan voor beiden apart in.

Zilveren Kruis via Aon

Korting
Via Aon krijgt u 10 procent korting op uw aanvullende verzekering van Zilveren Kruis als u kiest voor het collectief van KBO-Brabant. Welke vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen vallen, kunt u bekijken op www.aonverzekeringen.nl/zorg/kbobrabant Daarnaast krijgt u via KBO-Brabant 10 procent korting op het tandpakket van Zilveren Kruis/Aon.

Wilt u zich aanmelden als verzekerde bij Zilveren Kruis/Aon met de collectiviteitskorting voor leden van KBO-Brabant? Gebruik dan het collectiviteitsnummer van KBO-Brabant: ZK/Aon: 207088388. U kunt ook bellen naar (040) 261 18 88.

Heeft u al een Zilveren Kruis-verzekering via het collectief van KBO-Brabant onder de noemer One Underwriting Health of via het collectief van KBO-PCOB? Deze verzekering gaat met ingang van 1 januari 2023 over in Zilveren Kruis/Aon.

Nota bene: Omdat KBO-Brabant niet is aangesloten bij KBO-PCOB, kunt u geen gebruik meer maken van het Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket. De schade hiervan is echter te overzien, want zoveel stelt dit pakket niet voor: 

  • 1 extra fysiotherapiebehandeling bij Aanvullend 1 ster, 2 extra behandelingen bij Aanvullend 2 sterren, 3 extra behandelingen bij Aanvullend 3 sterren en 4 extra behandelingen bij Aanvullend 4 sterren
  • Maximaal 24 uur extra mantelzorgvervanging (alleen vanaf Aanvullend 2 sterren)
  • Maximaal 1 uur extra ondersteuning door een mantelzorgmakelaar (alleeen vanaf Aanvullend 2 sterren)
  • Vergoeding rijbewijskeuring van maximaal € 35,- (doorgaans eens in de vijf jaar vanaf uw 75e levensjaar)

Voor nadere informatie

Voor vragen kunt u bellen met de genoemde verzekeraars, maar KBO-Brabant heeft ook een eigen helpdesk ingericht speciaal voor vragen over onze collectiviteiten: (073) 303 64 49. Op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.